PAKEJ PEMERIKSAAN KESIHATAN WANITA

Pemeriksaan Kesihatan Wanita

Kesihatan wanita penting kerana banyak sebab. Ia menjejaskan kesejahteraan wanita secara keseluruhannya, keupayaannya untuk bekerja dan menjaga keluarganya, dan jangka hayatnya. Wanita juga lebih berisiko daripada lelaki mengalami keadaan kesihatan tertentu, seperti kanser payudara, kanser serviks dan kanser ovari.

Perkhidmatan yang ditawarkan

Pakej Pemeriksaan Kesihatan Wanita Kumpulan Megaklinik Zahran ialah pakej perkhidmatan komprehensif yang direka untuk membantu wanita kekal sihat dan mencegah penyakit. Pakej termasuk tiga pilihan:

Ujian Pap Smear: Ujian saringan yang boleh mengesan perubahan awal pada serviks yang boleh membawa kepada kanser serviks. Adalah disyorkan bahawa semua wanita berumur 21 tahun ke atas menjalani ujian Pap smear setiap tiga hingga lima tahun.

Pemeriksaan Payudara: Pemeriksaan fizikal payudara untuk memeriksa sebarang kelainan. Adalah disyorkan bahawa semua wanita yang berumur 20 tahun ke atas menjalani pemeriksaan payudara setiap tahun.

Ujian Pap Smear dan Pemeriksaan Payudara: Pilihan ini termasuk kedua-dua ujian Pap smear dan pemeriksaan payudara dengan harga yang lebih murah.

Kebaikan Pakej Pemeriksaan Kesihatan Wanita

Terdapat banyak kelebihan Pakej Pemeriksaan Kesihatan Wanita, antaranya:

Pengesanan awal penyakit: Pengesanan awal penyakit seperti kanser serviks dan kanser payudara adalah penting untuk rawatan yang berjaya. Pakej Pemeriksaan Kesihatan Wanita boleh membantu untuk mengesan penyakit ini lebih awal, apabila ia paling boleh dirawat.

Mengurangkan risiko penyakit: Pakej Pemeriksaan Kesihatan Wanita boleh membantu mengurangkan risiko anda mendapat penyakit tertentu, seperti kanser serviks dan kanser payudara. Ini kerana pakej tersebut termasuk ujian saringan dan pemeriksaan yang boleh mengesan perubahan awal pada serviks dan payudara.

Kesihatan keseluruhan yang dipertingkatkan: Pakej Pemeriksaan Kesihatan Wanita boleh membantu anda meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan dengan mengenal pasti dan menangani sebarang masalah kesihatan yang berpotensi lebih awal.

kesihatan wanita

Masa terbaik untuk mengambil ujian pap smear:

  • 5 Hari selepas haid.
  • Ujian kandungan antara 1 hingga 24 minggu.
  • Tidak melakukan hubungan intim sekurang-kurangnya 2 hingga 3 hari sebelum.

Senarai Harga di dalam Pakej Pemeriksaan Kesihatan Wanita

Ujian Pap Smear RM150.00
Pemeriksaan Payudara RM40.00
Ujian Pap Smear & Pemeriksaan Payudara RM170.00

Janji Temu & Maklumat Lanjut