SUNTIKAN VAKSIN INFLUENZA

Suntikan Vaksin Influenza

Influenza, biasanya dikenali sebagai selsema (“flu”), merupakan penyakit berjangkit burung dan mamalia yang disebabkan oleh virus RNA dari kumpulan virus Orthomyxoviridae (virus influenza). Pada manusia, antara gejala umum termasuk demam, sakit tekak, sakit otot, sakit kepala teruk, hidung berhingus serta tersumbat, batuk, kelesuan dan rasa tidak sedap badan. Dalam kes yang lebih teruk, influenza juga boleh menyebabkan pneumonia, yang boleh menyebabkan maut terutamanya terhadap kanak-kanak dan orang tua. Walaupun kadang-kadang ia dikelirukan dengan selsema biasa, influenza adalah lebih teruk dan disebabkan oleh virus yang berbeza.

Influenza di Malaysia biasanya berlaku dalam keadaan bermusim. Keadaan ini mengakibatkan penularan yang cepat dikalangan masyarakat umum. Oleh itu, kami menggalakkan anda untuk mengambil langkah proaktif dengan menerima suntikan vaksinasi influenza. Vaksin ini tidak hanya memberikan perlindungan kepada diri anda, tetapi juga membantu mengurangkan penyebaran jangkitan influenza dalam masyarakat.

Kelebihan suntikan vaksinasi influenza di KMZ termasuk:

Akses Mudah dan Cepat: Kami menyediakan perkhidmatan suntikan vaksinasi influenza dengan akses yang mudah dan cepat, memastikan anda dapat mengambil langkah untuk melindungi diri anda dengan segera.

Konsultasi Kesihatan: Sebelum dan selepas suntikan, pasukan kesihatan kami yang berkelayakan sedia membantu anda dengan sebarang pertanyaan dan memberikan nasihat kesihatan yang berkaitan dengan vaksinasi influenza.

Mengambil suntikan vaksinasi influenza bukan hanya untuk melindungi diri anda, tetapi juga untuk melindungi mereka di sekeliling anda, terutama yang berisiko tinggi. Jangan biarkan influenza menghentikan kegiatan harian anda atau mengancam kesihatan orang yang anda sayangi.

Senarai Harga Vaksin

Kategori Harga
Dewasa RM 90.00
Kanak-Kanak (Termasuk Konsultasi) RM 100.00

Janji Temu & Maklumat Lanjut

Open chat
1
WHATSAPP US NOW
Hii 👋
Boleh kami bantu?